Успішність ресторану залежить від якості страв і їх різноманіття. На його популярність серед гостей впливає й інтер’єр. Тому при відкритті нового закладу без залучення команди професійних дизайнерів не обійтись. Це підтверджує й досвід команди Soprano — https://soprano.in.ua/, які відомі створенням інтер’єру ресторанів під ключ.
Сучасні тенденції в оздобленні ресторану
Кожна деталь в інтер’єрі ресторану виконує окрему функцію. Це створює бажання приходити в заклад повторно. Одночасно з цим хочеться його рекомендувати його іншим. Стильний дизайн додатково приваблює нових гостей. Особливо, якщо він оригінальний й такого вони ще не зустрічали.
При оформленні інтер’єру, сьогодні спостерігаються такі тенденції:
- Освітлення. Перевага надається комбінації м’якого та акцентного освітлення. Це дає змогу створити приємну, навіть трохи інтимну атмосферу.
- Оригінальність в деталях. Щоб інтер’єр був унікальним, його концепція продумується до найменших деталей. Перевагу краще надати артоб’єктам або меблям оригінальної форми.
- Приглушена колірна палітра. Для залучення клієнтів потрібно обрати один основний колір. Він може бути будь-яким — від класичного бежевого то смарагдового. На основі цього кольору підбирається кілька акцентних кольорів.
Стиль інтер’єру може бути різним. Це залежить від кухні закладу та його загальної концепції. Наприклад, для сучасної італійської кухні ідеально підходить мінімалізм та зонування в окремих кольорах. Якщо заклад відомий українською кухнею, екодизайн впишеться на 100%.
Функціональність та поширені помилки
Щоб створити привабливий інтер’єр ресторану, першочергово варто продумати його зручність. Це впливає й на його загальну функціональність. Тут є кілька важливих деталей:
- Ергономічність меблів та доступність. Інтер’єр має бути таким, щоб закладом вдалось вільно пересуватись.
- Акустичний комфорт. Гості завжди прагнуть уникнути шуму й вільно розмовляти за столиками. Тому в закладі має бути відчутний комфорт.
- Використання інновацій. Інтерактивні елементи й сучасна техніка додають оригінальних фішок, які неможливо знайти в більшості закладів.
Під час створення інтер’єру часто зустрічаються помилки. Наприклад, непродумане зонування викликає дискомфорт, оскільки персонал часто стикається з гостями.
Надмірне перевантаження декором створює розфокусування уваги. В пріоритеті завжди мають бути відвідувачі. Саме від відгуків гостей залежить чи буде ресторан популярним. Якщо проігнорувати цей пункт, це може вплинути на загальну репутацію закладу.
Створити стильний інтер’єр допоможуть досвідчені дизайнери студії Soprano. Він продумується до найменших деталей так, щоб були втілені найменші деталі. Завдяки цьому й візуально, й за функціоналом та загальною естетикою заклад відрізняється від багатьох. Переконайтесь в цьому самостійно й замовте дизайн-проєкт ресторану!